Peuters schrijven uiteraard nog niet, maar zij kunnen wel de fijne motoriek oefenen met uitgekiende activiteiten die het latere schrijfproces ten goede komen. Dit wordt met Peuterschrijfdans op een speelse manier gedaan d.m.v. muziek, dans, liedjes en spelletjes. Het bewegen met het hele lijf is altijd een vast onderdeel en vormt een voorbereiding op de “schrijfbewegingen”. Er wordt veelvuldig met beide handen gewerkt, omdat dit een belangrijke ontwikkelingsfase stimuleert. Om die reden werk ik in kleine groepjes, zodat er voldoende ruimte is en ik de kinderen daarin goed kan begeleiden. Ook wordt op deze wijze de samenwerking tussen beide hersenhelften gestimuleerd. Met diverse materialen worden de activiteiten van Peuterschrijfdans gedaan. Denk hier vooral aan sensomotorische materialen, zoals scheerschuim, glijverf en zand. Maar ook kan er gewerkt worden met krijt, sponsjes, wasco of watten. De activiteiten worden rond een thema gegeven. Ik start altijd met een verhaal/praatplaat/gesprekje, zodat ook de taalontwikkeling gestimuleerd wordt. Het liefst sluit ik aan bij het thema waar op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal rond gewerkt wordt. De peuters vinden het een feestje om te doen (en ik ook)!  In 2012 heb ik de opleiding tot Schrijfdansdocente afgerond. 

 

Ik bied twee verschillende opties aan:

1)      Workshop van 45 minuten voor een groep van 6 kinderen. De kinderen maken, na het bewegen met het hele lijf, een individueel werk. Hier kunnen kinderen vanaf 3 jaar aan meedoen. Kosten € 40,- per workshop.

2)      Workshop van 30 minuten voor een groep van 8 kinderen. De nadruk ligt dan op het bewegen met het hele lijf en het werken met de sensomotorische materialen als groep (Zonder individueel werk). Hier kunnen kinderen vanaf 2½  jaar aan meedoen. Kosten € 40,- per workshop.

Er kunnen meerdere workshopsrondes achter elkaar gegeven worden. Momenteel ben ik voor Peuterschrijfdans beschikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag  (In de meeste vakanties ben ik ook op alle andere dagen beschikbaar.).